Pravila uporabe

Creative Commons i autorska prava

Sadržaj na portalu Pisanje.org označen je odgovarajućom oznakom CC (Creative Commons), ovisno o stupnju autorske zaštite pojedinoga autorskog djela.

Pisanje.org polaže prava Creative Commons na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audiomaterijale te baze podataka), ali ne i na sadržaje stalnih i povremenih suradnika. Autorska prava na sadržaje stalnih i povremenih suradnika polažu njihovi autori koji su navedeni uza svoje djelo.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, stalnih i povremenih suradnika, te korištenje sadržaja van definiranih uvjeta prema licenci Creative Commons smatra se kršenjem autorskih i moralnih prava portala Pisanje.org i podložno je tužbi.

Fotografije, ilustracije i videomaterijali

Autorska prava na fotografije, ilustracije i videomaterijale polažu njihovi autori.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Pisanje.org zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obveze prethodne najave.

Poveznice na druge internetske stranice

Pisanje.org sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja koje su kreirali posjetitelji te poveznica (linkova) na vanjske stranice.

Sve sadržaje portala Pisanje.org koristite na vlastitu odgovornost i Pisanje.org ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na portalu i izvan portala Pisanje.org isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Pisanje.org ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Zaštita privatnosti

Pisanje.org poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije te ostale podatke o korisniku, Pisanje.org neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obveza regulirana zakonom.

Pisanje.org može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala ili putem anketa. Ove podatke Pisanje.org koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal te njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Pisanje.org obvezuje se da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Obveze korisnika

Korisnicima Pisanje.org portala strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način;
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima;
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe;
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga portala;
  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom;
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihova pristanka ili traženja ili putem obmane;
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojega računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme;
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

Registrirani korisnici

Registriranjem na portal Pisanje.org, korisnik je obvezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke te odabrati korisničko ime i lozinku.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Pisanje.org ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje korisničkog računa ni za eventualnu štetu nastalu na taj način.

Pisanje.org zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.
Pisanje.org ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na portalu Pisanje.org ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno stavovi uredništva pa ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Izmjene uvjeta korištenja

Pisanje.org zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama.